Home » Micro-hotspots

Micro-hotspots

Micro-hotspots zijn kleine interessante en bezienswaardige plekken in Nederland of België. Unieke plekken in die je eigenlijk eens gezien zou moeten hebben. Het kan een gebouw zijn met een bijzondere architectuur. Of een locatie met een bizarre geschiedenis. Of een mooi landschapskunstwerk (land art). Hoe dan ook, micro-hotspots zijn stuk voor stuk de meest gekke, bizarre of aprte plekken van de Benelux. Het zijn hotspots omdat  altijd uniek zijn en er altijd wat te zien is dat de moeite waard is.

Micro-hotspots zijn micro omdat ze kleinschalig zijn en je er meestal geen uren zult vermaken. Je wilt deze aparte plekken zeker even gezien hebben, maar veel meer dan een kwartiertje of half uurtje ben je er doorgaans niet zoet mee. Mirco-hotspots zijn, anders gezegd, geen hele dagtrip of grote omweg waard. Maar ben je toevallig in de buurt, ga dan zeker even kijken bij deze micro-hotspots. Even stilstaan bij lokale historie of je verwonderen over een vreemde lot van de geschiedenis.

Hieronder tref je een lijst met de meest bijzondere micro-hotspots die beschreven zijn op Bestemming Buitenlucht.

Soms staan micro-hotspots op schitterende locaties en kun je ze met gemak opnemen in een dagprogramma. Als dat zo is, dan lees je dat zeker terug in het artikel met suggesties voor leuke activiteiten in de omgeving. Vaak kun je er een mooie wandeling aan koppelen en soms zijn ze alleen te voet bereikbaar.

Maar het kan ook zijn dat ze op de meest onooglijke plekken staan, zoals een industrieterrein of langs de snelweg. De micro-hotspot zelf is dan wel de moeite waard om te bekijken, maar verder is er niets wat de meoite waard is. Dat soort micro-hotspots zijn bij uitstek geschikt voor een mini-tussenstop op doorreis.

Veel plezier met je ontdekkingsreis door de meest bijzondere, aparte en bizarre kleine bestemmingen in Nederland en België.