fotolocaties in Roermond

Fotolocaties in Roermond: de mooiste plekken voor een kiek

Home » Bestemmingen » Nederland » Limburg » Fotolocaties in Roermond: de mooiste plekken voor een kiek

Misschien zou je het niet meteen zeggen, maar je hebt een aantal heel toffe fotolocaties in Roermond. Natuurlijk is het een mooie oude stad. Vakantiekiekjes zijn er zo gemaakt en er zijn meer dan genoeg Instagram hotspots voor op je sociale media. Maar Roermond is niet alleen voor de snelle amateurfotograaf. In dit artikel neem ik je mee naar de leukste plekjes voor foto’s in Roermond waar je je als fotograaf zeker zult vermaken. Zowel voor de hand liggende klassieke fotolocaties als een aantal verrassingen.

De mooiste fotolocaties in Roermond zijn:

 • De Roerkade
 • De Stenen Brug
 • Woontoren Manhattan
 • De Oude Brug bij het station
 • Parkeergarage van de Designer Outlet
 • Het Oude Kerkhof
 • Munsterplein
 • Solea Toren

In dit blog beschrijf en toon ik deze fotolocaties in Roermond. Wil je liever de natuur in, lees dan ook mijn artikel over de mooiste fotolocaties in Limburg.

Manhattan en de Designer Outlet fotograferen in Roermond

De Roerkade in Roermond fotograferen

Maar we beginnen met een inkoppertje: de Roerkade is veruit het mooiste stukje van de stad. De Roer zelf, de Sint-Christoffelkathedraal, de bootjes en de weerkaatsing van de oude panden in het water maakt dit een van de meest ansichtkaartwaardige fotolocaties van de stad. Origineel zul je niet zijn met deze foto, maar so what?

De Roerkade is het best te fotograferen tijdens het gouden uurtje rond zonsondergang als de zon haar laatste lichtstralen werpt op de gevels aan de overkant. Met een beetje geluk weerkaatst de zon in een van de ramen.

De Roerkade is een van de meest klassieke fotolocaties in Roermond

Foto maken van de Stenen Brug

Op dezelfde plek zie je ook een stenen brug met de naam Stenen Brug. Wil je nu een foto van de oudste brug van Roermond maken, dan kun je op meerdere plekken terecht. En in verschillende jaargetijden: ‘s zomers versierd met bloemen, ’s winters met kerstlichtjes.

Een van de fotolocaties: deStenen Brug

Woontoren “Manhattan”, het meest fotogenieke gebouw van Roermond

Je kunt hem al vanaf de Stenen Brug zien: het nieuwste landmark van Roermond. De toren bestaat uit 39 appartementen en is in 2020 opgeleverd. De woontoren Manhattan (eigenlijk voluit “Manahattan Urban Residence”) is een toren met een twist. Letterlijk. Iedere verdieping draait een beetje naar rechts.

Manhattan Toren aan de Maas

Met de ronde balkons geeft dat een heel eigenaardig perspectief en vooral een waanzinnig lijnenspel waar je je als fotograaf op kunt uitleven. Het leent zich bovendien ook uitstekend voor meer abstracte fotografie. In no time is deze toren dan ook een van de ultieme fotolocaties van Roermond geworden.

Abstracte architectuurfotografie Manhattan Toren

Brug onder spoor bij het station, een van de meest ondergewaardeerde fotolocaties in Roermond

Een plek waar je misschien niet al te snel aan zult denken bij fotolocaties in Roermond is het tunneltje onder het spoor door, vlak naast het station. De tunnel uit 1954 is misschien wel de minst geliefde plek van de stad. Toch kun je je als fotograaf heerlijk uitleven in deze monumentale tunnel in Roermond.

Spoortunnel bij station in Roermond

De tunnel bestaat uit drie buizen: de middelste voor auto’s en de twee buitenste voor fietsers en voetgangers. Tussen de tunnelbuizen in zitten patrijspoorten. Sinds een aantal jaar is de verlichting van de patrijspoorten variabel. Ze geven een blauwachtig licht dat langzaam verloopt naar andere kleuren en zo door de tunnel voortbeweegt. Als het donker is, kun je eindeloos spelen met de ronde vormen en strakke lijnen en de veranderende verlichting.

Een andere leuke mogelijkheid is om net buiten de tunnel te gaan staan en te wachten op het autoverkeer. De lichtstrepen van de auto’s geven een leuk contrast met de gekleurde patrijspoorten. Het tunneltje kan ’s avonds wel eens wat onguur overkomen. Als je daar gevoelig voor bent kun je het beste zorgen dat je niet alleen bent.

De spoortunnel is een van de minst gewaardeerde fotolocaties
Rijdende auto's door tunnel bij station in Roermond

De parking van de Outlet Roermond, niet parkeren maar fotograferen!

Ideetje voor de mannen als de vrouwen weer eens zo nodig moeten gaan shoppen: blijf gewoon in de parkeerplaats hangen. Tenminste, wel als je naar de Designer Outlet in Roermond gaat en je van fotograferen houdt. De parkeergarage is namelijk een oase van kleur en strakke lijnen.

Parkeergarage Designer Outlet

Elke verdieping van de parkeergarage heeft een eigen kleur: rood, oranje, blauw en groen. Handig als je moet onthouden op welke verdieping je geparkeerd staat, maar ook handig als je contrastvolle en kleurrijke foto’s wilt maken. Tel daarbij op de rechte lijnen die we van parkeergarages kennen en je bent zomaar een uurtje zoet met het zoeken naar composities.

Parkeergarage Outlet Roermond is een van de mooiste fotolocaties van de stad

Als het donker is, dan komen de kleuren extra mooi uit. Bovendien kun je de kleuren dan ook aan de buitenkant herkennen. De parking is rondom betimmerd met lange stroken hout (hoera, nog meer lijnen!) waartussen het licht naar buiten komt. De geleurde vlakken zelf zijn op de grond geschilderd en kun je van buiten niet zien. Maar toch zijn de kleuren dusdanig dominant dat ze diffuus doordringen tot buiten.

Parking Designer Outlet

Extra handig van deze fotolocatie in Roermond: je kunt letterlijk in de fotolocatie parkeren. Dichterbij dan dit kun je met de auto niet komen. Parkeren kost 4 euro per dag. Ben je heel snel en binnen een half uur klaar, dan is het gratis. Ikzelf kwam hier vlak voor zonsondergang en heb me anderhalf uur kostelijk vermaakt. Laat je vooral gaan, hier, niets is te gek. Je kunt hier ook all the way in het abstracte gaan als je dat leuk vindt. Zo heb ik hier bijvoorbeeld onderstaande foto genomen.

Abstracte foto van parkeergarage in Roermond

Fotolocatie het Oude Kerkhof van Roermond

Roermond heeft een bijzonder mooie oude begraafplaats: het Oude Kerkhof. Op zich is dit al een mooie plek om eens rond te wandelen, langs de vele monumentale (familie-)graven en grafkelders. Het is er erg sfeervol, voor zover je daarvan spreken kunt op een begraafplaats, en dat maakt dit ook een bijzondere fotolocatie in Roermond. De begraafplaats is open tot zonsondergang, dus je zou net een paar momentjes van he gouden uurtje kunnen benutten (al was ik er zelf met minder gunstig licht).

Oude Kerkhof in Roermond

Beroemd is het Oude Kerkhof van Roermond vanwege het “graf met de handjes”, die je zeker wilt fotograferen. Er waren eens twee echtelieden, die onwerkelijk veel van elkaar hielden. Maar hij was katholiek en zij was protestants en dus zouden zij niet samen begraven kunnen worden. Maar hier in het Oude Kerkhof reserveerden ze een plekje tegenover elkaar. De een in het protestante, de ander in het katholieke deel die gescheiden waren door een hoge muur. Als teken van hun liefde geven ze elkaar nu nog de hand over de muur heen.

Het Graf met de handjes

Fotograferen op het Munsterplein

Ik weet het, ook dit is niet een van de meest originele fotolocaties in Roermond. Het Munsterplein in Roermond is namelijk de plek waar iedereen een foto maakt. Het decor wordt gevormd door een van de oudste kerken van Nederland: de Munsterkerk. Je kunt hier meerdere kanten op voor een foto: in de hoeken staan bankjes met beelden van zittende mensen. Of probeer eens de kerk op de foto te zetten met de architect Pierre Cuypers op de voorgrond (mij nog niet naar tevredenheid gelukt, overigens). Ook de kiosk in het midden van het plein kan je gebruiken als fotolocatie.

Fotografie op het Munsterplein

Net achter de Munsterkerk heb je een oude doorgang naar de Hamstraat die wel een stuk origineler is voor een foto. De bogen in het plafond zijn klassiek metselwerk en heel sierlijk. ’s Avonds met kunstlicht kun je hier een van de sfeervolste foto’s van Roermond maken.

Vlak bij het Munsterplein vind je een van de fijnste fotolocaties

Solea Toren, fotolocaties aan de haven in Roermond

Tenslotte sluit ik mijn lijst met de tofste fotolocaties van Roermond af, vlak bij waar we begonnen zijn. De 39 meter hoge Solea Toren staat op een wel heel fraai plekje, vlak langs de Maas. Aan de voet ligt een jachthaven. In de verte kijk je uit op weer een andere bekende toren van Roermond, de Natalitoren met de markante dubbele punt.

Solea Toren Roermond

Zowel de toren zelf als de omgeving bieden meer dan genoeg kansen voor een gave foto. De toren heeft een fraai lijnenspel, met een rechte en een schuine lijn, waardoor de toren in tweeën gespleten lijkt. Als het eenmaal donker is, dan wordt de schuine lijn extra gemarkeerd door met lichtgevende streep.

jaachthaven aan de Maas in Roermond

Nooit genoeg? Nog meer fotolocaties in Roermond

 Dit waren mijn zeven favoriete fotolocaties in Roermond. Maar er zijn er in een stad als deze natuurlijk nog heel veel meer. Wat dacht je van het de industriële ECI of de nabijgelegen schoorsteen en overgebleven gevel van de Akcros-fabriek. Het reuzenrad in de Designer Outlet (in de winter). Of desnoods het Roermond-logo bij het station (De letters Roer en twee lippen). Heb je zelf nog bijzondere fotolocaties in Roermond die ik vergeten ben? Laat dan vooral hieronder een reactie achter.

Blijf op de hoogte

Zet nu je emailadres op mijn mailinglist! Af en toe ontvang je een emailtje van me met een overzicht van de nieuwste blogs. De updates komen uit wanneer het uitkomt, dus zeer onregelmatig. Een beetje zoals ik zelf ben dus. Je emailadres wordt alléén voor deze mailing gebruikt.

Gerelateerde berichten

 1. Martinustoren Gennep
 2. wandelen schitterend sittard
 3. Stadswandeling Weert: monumenten en street art
 4. wandelen in ell landgoed lemmenhof
 5. Wandelroute Zuidas Amsteram

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments