Pasta Frittata voor de Picknick

Home » Picknicktips » Pasta Frittata voor de Picknick

Wat doe jij met de overgebleven pasta? Nou gewoon opeten! Pasta Frittata is daar de ideale manier voor.

Ik denk dat dit het meest eenvoudige recept wordt dat je op dit blog gaat tegenkomen. Frittata is de ideale restverwerking van kliekjes oude pasta met restjes pastasaus. En het is zo simpel dat het nauwelijks een recept behoeft. Italianen hebben dit gerecht juist uitgevonden om de restjes de volgende dag als lunch mee te nemen naar hun werk. Maar dat kan ook prima naar de picknick zijn, hoor.

De ingrediënten? Tsja, vooral pasta die je over hebt. Je kent het wel: je eet spaghetti met tomatensaus. En toch blijkt de honger van de kinderen eerder te eindigen dan de schaal pasta. Gooi de pasta niet weg, gooi het restant pastasaus erbij en je hebt het gros van de ingrediëntenlijst al af.

Het maakt eigenlijk niet heel veel uit wat voor pasta je hebt. Met spaghetti werkt het fantastisch. Met penne rigata gaat het ook uitstekend. Met farfalle heb ik het niet geprobeerd.

Zijn dat alle ingrediënten? Nee. Ook nog eieren. Best veel eieren. Reken op één à twee eieren per 100 gram gekookte pasta.

Pasta Frittata voor de picknick

Nodig

  • Restjes pasta met saus
  • Ongeveer 1 à 2 eieren per 100 gram pasta/saus
  • Olijfollie
  • Zout en peper
  • En wat je er zelf nog allemaal bij wilt doen

En zo maak je pasta frittata

  • Doe de eieren bij de pasta met saus. Zorg dat het mengsel goed smeuïg is. Als het nog te teveel op gewone pasta lijkt, moet er meer ei bij.
  • Voeg fors zout en peper toe.
  • Pak de frittata in een koekepan met olijfolie op niet al te hoog vuur als een omelet. Draai als de bovenkant begint te stollen de frittata om. Bak de andere kant. Bak hem niet te gaar. Dan wordt ie te droog en dat is niet lekker.

Het omdraaien vergt wat handigheid als de fritata wat groter is. Ik laat hem zelf op een schaal glijden, doe een andere schaal erbovenop. Draai om en laat hem weer in de pan terugglijden.

Dit is een heel basale pasta frittata en met een goede pastasaus heeft ie ook niet veel meer nodig. Maar wat let je om er vóór het bakken nog extra ingrediënten bij te doen zoals olijven, extra kruiden, blokjes tomaat etc.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *