Heioord in Neeritter

Op aanvraag: Neeritter en Heioord

Home » Wandel mee » Op aanvraag: Neeritter en Heioord

Wandel mee: Wandeling Neeritter en Heioord

Ontdek het mooiste Limburgse dorp aan de grens. Bomvol cultuurhistorie en natuurschoon. Met een klein groepje wandelen we 10 kilometer langs de vele rijksmonumenten, door het historische mozaïeklandschap en langs de Itterbeek. Leer over de geschiedenis van de grenspalen en ervaar de “Dodendraad” uit de Eerste Wereldoorlog.

  • Door het historische dorp en het aangrenzende natuurgebied Heioord
  • Duur: ongveer 3,5 uur
  • Lichte wandeling, deels onverhard, zonder hoogteverschil
  • Maximaal 10 deelnemers, reserveren verplicht
  • Prijs: €17,95 per persoon

De wandeling: Neeritter en Heioord

Neeritter is een grensdorp in Midden-Limburg. Een klein, maar wel een oud dorp met een lange geschiedenis. Het centrum van Neeritter is mooi behouden gebleven met veel 19e-eeuwse gebouwen en 24 rijksmonumenten. Neeritter is minder bekend dan het buurdorp Thorn, maar veel rustiger en zeker niet minder interessant.

We maken een wandeling door het dorp en door de omliggende natuur. We lopen langs de kerk met de toren uit de 13e eeuw, het eerste schoolgebouwtje en de oude watermolen. Ook zien we het mozaïeklandschap Heioord en de Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog. We lopen geregeld op en over de grens met België en ontdekken het boeiende verhaal over de gietijzeren grenspalen. We sluiten af met een wandeling langs de Itterbeek, een vrolijk meanderend beekje waar het goed toeven is voor bevers en halfwilde paarden. Voor een impressie van de wandeling, zie mijn artikel over de wandelroute Neeritter.

Een wandeling vol historie en natuurschoon die je niet wilt missen!

Praktisch

Wanneer en waar?

Op aanvraag. De wandeling kan geboekt worden vanaf 5 personen met een maximum van 10. Je wordt altijd door mij begeleid. Ik speel de rol van pratende TomTom voor de route en sprekende Wikipedia over de omgeving.

We verzamelen onder het genot van een kop koffie met wat lekkers op het terras van ‘t Pastorieke, Driessensstraat 24, 6015 AG Neeritter.

Voor wie?

De wandeling is vooral geschikt voor mensen die het heerlijk vinden om te wandelen in de buitenlucht en tegelijkertijd wat op te steken over de lokale geschiedenis.

De wandeling is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.

Hoe zwaar is de wandeling?

De lengte is 10 kilometer en er zijn nauwelijks hoogteverschillen. Het is dus een lichte wandeling, waarvoor een normale conditie vereist is. Goede wandelschoenen zijn wel aanbevolen, omdat we ook over onverharde en soms modderige paden wandelen.

Gaat de wandeling altijd door?

Als je hebt geoekt, dan gaat de wandeling in principe onder alle weersomstandigheden door. Alleen wanneer wandelen gevaarlijk is vanwege de weersomstandigheden (code oranje of rood) wordt de wandeling geannuleerd. In dat geval krijg je je geld terug of zoeken we naar een alternatieve datum.

De wandeling is inclusief:

  • Kopje koffie/thee met wat lekkers bij ‘t Pastorieke (niet op maandag)
  • Begeleiding bij de wandeling door Bestemming Buitenlucht
  • Veel achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden

De wandeling is exclusief

  • Vervoer naar of van het startpunt in Neeritter
  • Eventuele lunch na afloop

Prijs

€17.95 per persoon

Reserveren

Reserveren is verplicht. Je kunt aanmelden via marko@bestemmingbuitenlucht.nl. Vermeld daarbij je naam, (mobiel) telefoonnummer, emailadres en het aantal personen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reserveringsbevestiging en betaalverzoek. Na ontvangst van de betaling is je reservering definitief.

Grenspaal Neeritter


dodendraad neeritter