Drielandenwandeling wandel mee

Op aanvraag: Drielandenwandeling Smalste Stukje Nederland

Home » Wandel mee » Op aanvraag: Drielandenwandeling Smalste Stukje Nederland

Wandel Mee: Drielandenwandeling Smalste Stukje Nederland

Wandel in één dag van België dwars door Nederland naar Duitsland en weer terug. Doorkruis Nederland van oost naar west en meteen van west naar oost. Ontdek gezellige dorpen en een eeuwenoude basiek. En wandel mee langs de sfeervolle beken die uitmonden in de Maas. We wandelen we 20 of 25 kilometer en zetten zo voet aan de grond in drie verschillende landen. Ikzelf wandel mee, wijs de weg en vertel je alles wat ik weet over dit bijzondere smalle stukje Nederland.

  • Drie landen in één dag
  • Het meest westelijke puntje van Duitsland
  • Dagwandeling, van 10.00 uur tot einde van de middag
  • Zware wandeling vanwege de lengte van 20/25 kilometer
  • Minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers
  • Prijs: €27,50 per persoon (€29,50 per persoon voor de 25 kilometer variant)

De drielandenwandeling: Maaseik, Roosteren, Susteren

Een drielandenwandeling waarbij je voet aan de grond zet in Duitsland, Nederland doorkruist en voet aan de grond zet in België? Dat kan alleen in het Smalste Stukje Nederland. En bij het Drielandenpunt, natuurlijk, maar die telt niet mee.

Ik ging de uitdaging aan om een route te ontwerpen die én leuk is om te wandelen én waarbij je Nederland van oost naar west volledig doorkruist. En dat is gelukt, vind ik zelf. Het is een stevige wandeling van 20 kilometer. Maar hé, dan kom je wel weer bij je startpunt uit en heb je in totaal Nederland zelfs tweemaal doorkruist. Een langere variant van 25 kilometer is ook beschikbaar, met een extra stukje struingebied (indien begaanbaar) en het bijzondere Visserweert.

kasteel roosterborg tijdens drielandenwandeling

Verwacht niet dat je 20 kilometer lang door de natuur loopt. Dat is hier helaas niet mogelijk. Het is hier het Smalste Stukje Nederland, waar alles doorheen geperst moet worden: scheepvaart, autoverkeer en spoorlijnen. Je ontkomt er dus niet aan die transportwegen over te steken. Toch wandel je daartussen vaak door erg rustige en prachtige natuur zoals het RivierPark MaasVallei, natuurgebied ’t Hout en langs de opnieuw ingerichte Vloedgraaf. Ook kom je langs oude landelijke dorpjes en loop je langs bijzondere bezienswaardigheden zoals een 1000 jaar oude basiliek en een kasteel. Ja, afwisselend is het zeker. Je krijgt als het ware een dwarsdoorsnede van Nederland.

Praktisch

Wanneer en waar?

Op aanvraag. De wandeling kan geboekt worden vanaf 5 personen met een maximum van 10. Je wordt altijd door mij begeleid. Ik speel de rol van pratende TomTom voor de route en sprekende Wikipedia over de omgeving.

Voor wie?

De wandeling is geschikt voor mensen die een uitdaging niet uit de weg gaan en het leuk vinden om op één dag heel Nederland tweemaal te doorkruisen. Voor mensen die het heerlijk vinden om te wandelen in de buitenlucht en tegelijkertijd wat op te steken over de lokale geschiedenis.

De wandeling is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.

Hoe zwaar is de wandeling?

De lengte is 20 of 25 kilometer, er zijn nauwelijks hoogteverschillen. Het is dus behoorlijk pittige wandeling vanwege de afstand waarvoor een goede wandelconditie vereist is. Goede wandelschoenen zijn ook aanbevolen, omdat we ook over onverharde en soms modderige paden wandelen.

Gaat de wandeling altijd door?

Als je hebt geoekt, dan gaat de wandeling in principe onder alle weersomstandigheden door. Alleen wanneer wandelen gevaarlijk is vanwege de weersomstandigheden (code oranje of rood) wordt de wandeling geannuleerd. In dat geval krijg je je geld terug of zoeken we naar een alternatieve datum. Annuleren van een boeking kan tot 22 dagen voor vertrek kostenloos.

De wandeling is inclusief:

  • Begeleiding bij de wandeling door Bestemming Buitenlucht
  • Veel achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden

De wandeling is exclusief

  • Vervoer naar of van het startpunt bij Maaseik
  • Lunch/picknick (apart bij te boeken)

Prijs

€27.50 per persoon voor 20 kilometer, €29,50 voor de 25 kilometer variant.

Reserveren

Reserveren is verplicht. Je kunt via marko@bestemmingbuitenlucht.nl. Vermeld daarbij je naam, (mobiel) telefoonnummer, emailadres en het aantal personen. Je ontvangt binnen een werkdag een reserveringsbevestiging en betaalverzoek. Na ontvangst van de betaling is je reservering definitief.